اصلا افطار خود را با این ماده غذایی باز نکنید!
برای شروع افطارتان اول یک مایع گرم بنوشید و بعدش یک فاصله حداقل ۱ تا ۲ ساعته بین نوشیدنیها و خوردن سوپ و آش و غذاهای اصلی، ایجاد کنید. هیچگاه با سوپ یا آش، روزهتان را باز نکنید زیرا باعث اختلالاتی در دستگاه گوارشتان میشود.
آش و سوپ، جزو غذاهای مایعی به حساب میآید که در ماه رمضان میتوان در وعدههای افطاری یا سحری خورد. این غذاهای مایع معمولا با انواع گوشت تهیه میشوند اما افرادی که کلسترول و فشارخون بالا دارند و از بیماریهای قلبی و عروقی رنج میبرند، باید اندکی از گوشت قرمز که معمولا در انواع سوپها و آشها ریخته میشود، بخورند و از مصرف پوست و چربی مرغ در سوپ هم بپرهیزند. خوردن سبزیجات مفیدی چون کلم، گلکلم، کرفس، فلفلدلمهای، هویج، سیبزمینی، گوجهفرنگی و قارچ؛ غلاتی مانند گندم، برنج، جو مخصوصا جوی دوسر و حبوباتی مانند نخود، لوبیا، عدس و ماش بسیار مفید است. فایده حبوبات این است که فیبر بالایی داشته و به پیشگیری از سرطان کمک میکند و باعث میشود شخص کمتر احساس گرسنگی کند؛ چون مواد پروتئینی آن به تدریج وارد خون میشود و مهمتر اینکه از مشکل گوارشی عمده روزهداران، یعنی یبوست، میکاهد. در ضمن، دیابتیها هم میتوانند به حد اعتدال از سوپ و آشی که از انواع حبوبات تهیه شده استفاده کنند چون قند حبوبات به تدریج وارد خون شده و گرسنگی دیرتر احساس میشود. مشکل دیگر روزهداران، کمآبی است و مصرف انواع سوپ و آشی که از سبزیجات فراوان تهیه شدهاند، میتواند به رفع این معضل کمک میکند. بسیاری از افراد بعد از خوردن سحری دوباره میخوابند. حال اگر آنان به مقدار زیاد آش و سوپ و حتی غذا هم خورده باشند، به دستگاه گوارششان فشار آورده و دچار دلدرد، دلپیچه و نفخ میشوند که بهتر است در خوردن هر غذایی افراط نکنند و بعد از خوردن سحری، تحرک داشته باشند.
توصیه میکنم برای شروع افطارتان اول یک مایع گرم (نه خیلی داغ؛ چون نوشیدنیهای داغ به مری و معده آسیب میرسانند) بنوشید؛ مثلا شیرگرم با عسل یا چای همراه با آبلیموترش نان و پنیر و گردو، خرما و ... و بعدش یک فاصله حداقل ۱ تا ۲ ساعته بین نوشیدنیها و خوردن سوپ و آش و غذاهای اصلی، ایجاد کنید. هیچگاه با سوپ یا آش، روزهتان را باز نکنید زیرا باعث اختلالاتی در دستگاه گوارشتان میشود.
نظر شما