مردان چاق و روسپی‌ها؛ باگ‌های سرویس امنیتی آمریکا که قادر به حل آن نیستند

عوامل به تصویر کشیده شده سرویس مخفی در فیلم‌های هالیوودی به عنوان افرادی سخت گیر و سازمان یافته نشان داده می‌شود این در حالیست که در واقع آن نهاد امریکایی با تصمیم گیری ضعیف و کمبود منابع مواجه است.

در سال ۲۰۱۳ میلادی در فیلم "المپیوس سقوط کرده است" به کارگردانی "آنتونی فوکوآ" یک مامور سرویس مخفی کارآمد با بازی "جرارد باتلر" به تنهایی یک تیم مهاجم کره شمالی که کاخ سفید را تسخیر کرده و رئیس جمهور را به گروگان گرفته بودند، شکست می‌دهد. این تنهافیلم، درباره اعضای سرویس مخفی نبود. در همان سال در فیلم "سقوط کاخ سفید" به کارگردانی "رولند امریش" تصویر مشابهی از ماموران سرویس مخفی ارائه شد.

به گزارش دیلی تلگراف، داستان فیلم درباره یک حمله به کاخ سفید است که از یک طرف مهاجمان در پی به گروگان گرفتن "جیمز ساویر" رئیس جمهور (با بازی جیمی فاکس) هستند و در طرف دیگر یکی از اعضای سرویس مخفی به نام "جان کیل" (با بازی چنینگ تیتوم) قصد دارد رئیس‌جمهور را نجات دهد.

پیش از آن در سال ۱۹۹۳ میلادی "کلینت ایستوود" در فیلم "در خط آتش" به کارگردانی "ولفگانگ پترسن" نقش یک مامور سالخورده از سرویس مخفی را بازی می‌کرد که دلسرد، اما مصمم در مورد جزئیات امنیتی ریاست جمهوری بود.

توطئه‌ها در فیلم‌های ژانر اکشن درباره سرویس مخفی امریکا تغییر می‌کنند، اما پیام ارسال شده از سوی آن فیلم‌ها به مخاطبان کمابیش یکسان بوده اند: اعضای سرویس مخفی افرادی سرسخت و سازمان یافته هستند که از شخص رئیس جمهور یا دیگر افراد بلندپایه محافظت می‌کنند. اگر با آنان درگیر شوید این شما هستید که جان تان را از دست خواهید داد.

این در حالیست که می‌توان گفت چنین تصویر ترسیم شده‌ای از سرویس مخفی و عوامل آن در تضاد با منظره دیده شده از "کیمبرلی چیتل" رئیس فعلی بداخلاق و تنبیه شده سرویس مخفی امریکا است که در مقابل اعضای کنگره مجبور به توضیح شد. او در این باره توضیح می‌داد که چگونه ماموران تشکیلات اش نتوانستند امنیت لازم هنگام سخنرانی اخیر ترامپ رئیس جمهور پیشین را تامین کنند و چگونه متوجه حضور "متیو کروکس" فرد تیراندازی کننده به سوی دونالد ترامپ از سقفی مشرف به محل سخنرانی او نشده بودند.

 اکنون می‌دانیم که سرویس مخفی امریکا ساختمانی که تیراندازی از آن صورت گرفته بود را علیرغم آن که فاصله آن از تریبون محل سخنرانی ترامپ به وضوح در محدوده امکان تیراندازی توسط اسلحه‌های رایج قرار داشته از نظر پوشش امنیتی مستثنی کرده بود. می‌دانیم که مجریان قانون محلی مرد جوان لاغر اندامی را دیدند که به طرز عجیبی عمل می‌کرد و به سرویس مخفی اطلاع دادند. می‌دانیم که افسران او را روی پشت بام دیدند و فریاد زدند: "او اسلحه دارد". سپس به تیم ضد تک تیرانداز هشدار داده شد، اما در نهایت سرویس مخفی به ترامپ اجازه داد پشت تریبون باقی بماند.

کارشناسان به این نکته اشاره کردند که اگرچه آن واقعه شوکه کننده بود، اما نباید غافلگیرکننده باشد. در ده تا پانزده سال گذشته چندین نقص امنیتی رخ داده که وجود نقص در سرویس مخفی امریکا را نشان می‌دهد.

برای مثال، در سال ۲۰۱۱ میلادی مرد جوانی به نام "اسکار رامیرو اورتگا هرناندز" ۲۳ ساله اهل ایالت آیداهو که دارای یک تفنگ نیمه خودکار بود از داخل خودرویش  دست کم هشت گلوله به ساختمان کاخ سفید در واشنگتن شلیک کرده بود. در جریان آن حادثه که در نوامبر ۲۰۱۱ میلادی رخ داد هیچ فردی مجروح نشد. گفته می‌شود رئیس جمهور و خانواده اش در آن هنگام در آن ساختمان حضور نداشتند، اما بر اثر اصابت گلوله حفره‌ای در یکی از پنجره‌های ساختمان کاخ سفید به وجود آمد و نزدیک به یک صد هزار دلار خسارت برجای گذاشت.

این اتفاق در حالی رخ داد که ماموران مسئول سرویس مخفی گیج شده بودند. آنان در ابتدا به این نتیجه رسیدند که ضاربی تیراندازی را انجام نداده و سپس آن را به یک رخداد غیرمحتمل از سوی خشونت گروه‌های تبهکار مرتبط ساختند. حتی زمانی که آنان نسبت به حمله سمتقیم مشکوک شدند خانواده رئیس جمهور را از این موضوع مطلع نساختند. در عوض، "میشل اوباما" با حالتی خشمگین از یکی طریق از روسای تیم کارکنان کاخ سفید متوجه موضوع شده بود.

پس از آن رخدادی در سال ۲۰۱۴ روی داد که بسیار بدتر بود. "عمر جی گونزالس" ۴۲ ساله و اهل تگزاس که کهنه سرباز جنگ در جبهه عراق بود از نرده‌های کاخ سفید عبور کرده و باقی مسیر را شروع به دویدن کرده بود. او دقایقی بعد از خروج "باراک اوباما" رئیس‌جمهور آمریکا به همراه دختران  اش و یک مهمان نوجوان سیاه پوست که نام اش فاش نشده بود وارد محوطه کاخ سفید شد. اوباما از ورودی جنوبی از طریق بالگرد به سمت مریلند رفت. گونزالس که مسلح نبود داخل محوطه دستگیر شد. آن رخداد منجر به تخلیه یک ساعته کاخ سفید شده بود.

در مورد گونزالس او نه تنها خود را به کاخ سفید رساند بلکه به داخل محوطه وارد شد و تا آستانه اتاق خواب خصوصی شخص رئیس جمهور پیش از آن که مهار شود پیش رفته بود. نکته بدتر آن که او به چاقو مسلح بود. تحقیقات بعدی که منجر به استعفای "جولیا پیرسون" مدیر اسبق سرویس مخفی امریکا شد نشان می‌داد افسرانی که سوگند یاد کرده اند حقیقت را بیان کنند در مورد اشتباهی که مرتکب شده اند دروغ می‌گویند.

سرویس مخفی در فواصل دورتر از واشنگتن نیز مرتکب اشتباهاتی شده است. برای مثال، در سال ۲۰۱۰ میلادی زمانی که بانوی اول امریکا در هتلی در لس آنجلس اقامت داشت یک مرد بی خانمان سرگردان خود را بیرون سوئیت محل اقامت او رسانده بود. تنها مامور وظیفه در راهرو فرد را دستگیر کرد، اما طبق ضوابط و مقررات آن مرد سرگردان نباید اجازه ورود به ساختمان را پیدا می‌کرد.

در سال ۲۰۱۷ یک مزاحم دیگر به نام "جاناتان تران" نیز از حصار کاخ سفید عبور کرد و به داخل محوطه پرید. این بار او تنها پس از ۱۶ دقیقه در فاصله چند متری ساختمان اصلی که "دونالد ترامپ" در آن زمان در آن حضور داشت پیدا شد. جیسون چافتز معاون کمیته فرعی نظارت بر امنیت ملی در مجلس نمایندگان در آن زمان درباره فیلم‌های ضبط شده دوربین مدار بسته از زمان وقوع آن رخداد گفته بود:"حتی تماشا کردن آن نیز دردناک بود. همه چیز کُند، رقت انگیز و ناکافی به نظر می‌رسید. این بدترین، ناکافی‌ترین و ترسناک‌ترین لحظه‌ای بود که دیدم. آنان (اعضای سرویس مخفی) از خود واکنشی نشان نداند".

شواهد نشان می‌دهند درسی از نواقص‌های سرویس مخفی در دوره اوباما برای دوره‌های پس از آن  آموخته نشده بود. ناظران باسابقه سرویس مخفی امریکا می‌گویند واقعیت آن نهاد به دور از تصویر سازمانی هوشمند و سازگار است که بر روی پرده سینما توسط فیلم‌های هالیوودی به نمایش گذاشته می‌شود. آنان می‌گویند چیزی در DNA آن نهاد وجود دارد که آن را در برابر بررسی خطا‌های خود مقاوم می‌سازد. سرویس مخفی بار‌ها به جای رفع مشکل لاپوشاندن آن را انتخاب کرده است. این فقدان شفافیت باعث بدنامی سرویس مخفی شده است.

بدنام‌ترین رخداد در مورد ماموران سرویس مخفی در سال ۲۰۱۲ میلادی رخ داد زمانی که سیزده نفر از ماموران سرویس مخفی عازم یک شهر ساحلی در کلمبیا شدند تا به اصطلاح اقدامات امنیتی لازم برای نشست منطقه‌ای اوباما را انجام دهند. اعضای سرویس مخفی، اما چندین روز را در بهترین نایت کلاب‌های شهر سپری کردند و دامنه آن رسوایی را به اتاق‌های هتل نیز کشاندند و با ۲۰ روسپی که پس از یک شب طولانی مشروب الکلی نوشیدن به هتل آورده بودند درگیر شدند. در نهایت، رسوایی جنسی ماموران سرویس مخفی باعث شد تا تنها سه نفر از آنان پس از تحقیقات داخلی آن نهاد به سرکار خود بازگردند.

 اما موارد رسوایی‌های دیگری نیز وجود داشتند به ویژه یک حادثه در سال ۲۰۱۵ میلادی که در جریان آن دو مامور مست از جمله یکی از اعضای ارشد تیم حفاظت اوباما پس از یک مهمانی پرشور در کاخ سفید دچار سانحه رانندگی شده بودند. سپس گفته شد که سرپرست محافظان از بازداشت دو مامور خاطی توسط پلیس محلی ممانعت به عمل اورده بود. در اواسط دهه گذشته نشانه‌های فزاینده‌ای وجود داشت که نشان می‌داد آن سرویس به شکلی بسیار بد اداره می‌شد.

کمیته نظارت مجلس نمایندگان امریکا در سال ۲۰۱۵ میلادی گزارشی به شدت انتقادی منتشر کرد که در آن اشاره شده بود سرویس مخفی "در بحران" به سر می‌برد و دچار "سوء مدیریت سیستمی"، "کمبود بودجه مزمن" و "فرایند استخدام فوق العاده ناکارآمد" است. آخرین مورد انتقاد مرتبط با اتهامات مربوط به وجود تفکر نژادپرستانه سیستماتیک در سرویس مخفی و عدم جذب کافی یا ارتقای ماموران غیر سفید پوست از سوی آن نهاد بوده است.

استخدام اعضای سرویس مخفی برای چندین دهه توسط دفاتر میدانی انجام می‌شد و نظارت زیادی بر استخدام کنندگان وجود نداشت. "مارک سالیوان" رییس اسبق سرویس مخفی در سال ۲۰۱۰ میلادی آن نهاد را مورد بازنگری قرار داد و مقام‌های سرویس را مجبور کرد از طریق  یک وب سایت متمرکز دولتی ایالات متحده با اختیار کمتری برای غربال کردن متقاضیان پیش از انجام مصاحبه فرایند جذب نیرو را انجام دهند. پس از آن افسران به طور ناگهانی در موقعیتی قرار می‌گرفتند که محبور بودند با صد‌ها نامزد مصاحبه کنند که بسیاری از آنان از نظر کفایت برعهده گیری سمت وحشتناک بودند!

برای مثال در کتاب "شکست صفر: ظهور و سقوط سرویس مخفی" اشاره شده که یکی از داوطلبان یک بازوی مصنوعی و دیگری ۱۸۱ کیلوگرم وزن داشت. از میان یک گروه ۳۵ هزار نفری از متقاضیان جذب در سرویس مخفی آن نهاد صرفا ۱۸ نفر را استخدام کرد.

آن وضعیت ادامه یافت تا آن که در سال ۲۰۱۶ میلادی "دونالد ترامپ" رئیس جمهور امریکا شد. برای نهادی، چون سرویس مخفی که از پیش به شدت تحت فشار قرار گرفته بود آمدن چهل و پنجمین رئیس‌جمهور به کاخ سفید به همراه اعضای خانواده اش که سمت‌های مختلف را اطراف او برعهده گرفته بود وضعیت ایجاد شده یک کابوس لجستیکی محسوب می‌شد. ترامپ خواستار محافظت نزدیک اعضای سرویس مخفی از ۱۸ عضو خانواده اش شد.

کار برای سرویس مخفی آنجایی دشوارتر می‌شد که اغلب اعضای خانواده ترامپ به طور مرتب به خارج از کشور سفر می‌کردند و هماهنگی برای محافظت از جان آنان کار راحتی نبود. هم چنین، دستیاران ارشد کاخ سفید نیز با محافظ سوار خودرو‌های شخصی می‌شدند. جای تعجبی نداشت که چند هفته پس از ورود ترامپ به کاخ سفید سرویس مخفی به دنبال افزایش ۶۰ میلیون دلاری بودجه خود بود. تخمین زده می‌شود که هر مناسبت برای ارتش و گارد ساحلی انجام اقدامات محافظتی از سوی سرویس مخفی ایالات متحده مجموعا ۳.۲ میلیون دلار هزینه دارد. حتی در کم هزینه‌ترین تدابیر امنیتی برای آن مراسم و  مناسبت‌ها نیز نیاز به حضور ۷۰ مامور وجود دارد.

جابجایی‌های زیاد ترامپ و رفتن او به باشگاه گلف کار سرویس مخفی را دشوارتر می‌ساخت. ترامپ هم چنین حق داشت یک ملک خصوصی را برای محافظت دائمی توسط سرویس مخفی تعیین کند. برخلاف خانه حومه شهر اوباما در شیکاگو او برج ترامپ را که یک آسمان خراش ۵۸ طبقه در منهتن است به عنوان ملکی که باید تحت حفاظت سرویس مخفی قرار می‌گرفت تعیین کرد.

ترامپ به مشاوران خود گفته بود: "من می‌خواهم مردان چاق از جزئیات امور محافظتی ام خارج شوند. اگر آنان نمی‌توانند در خیابان فرار کنند چگونه از من و اعضای خانواده ام محافظت خواهند کرد"؟ پس از آن زمانی که مشخص شد سرویس مخفی میلیون‌ها دلار از پول مالیات دهندگان امریکایی را برای استخدام کارکنان هتل بین المللی ترامپ در واشینگتن دی سی و سایر املاک ترامپ هزینه کرده آن نهاد درگیر اتهام ارتکاب فساد شد.

هم چنین، اتهاماتی مبنی بر حمایت اعضای سرویس مخفی از هواداران گروه شبه نظامی راست افراطی موسوم به "سوگند داران" به علاوه عدم شفافیت مداوم سرویس مخفی در مورد اقداماتش در آستانه حمله ۶ ژانویه ۲۰۲۱ توسط جمعی از هواداران ترامپ به ساختمان کنگره و ادعایی درباره پیامک‌های حذف شده ماموران آن نهاد مطرح شده است. بایدن رئیس سرویس مخفی را تغییر داد، اما بیش‌تر از آن در این موضوع دخالت نکرد.

"تریستان لیویت" که گزارش سال ۲۰۱۵ را برای کمیته نظارت مجلس نمایندگان نوشته بود در جولای ۲۰۲۴ میلادی گفت:" تقریبا یک دهه بعد به نظر می‌رسد که سرویس مخفی دقیقا از همان مشکلاتی رنج می‌برد که ده سال پیش به آن دچار شده بود". او خواستار جایگزینی "چیتل" رئیس فعلی سرویس مخفی با فردی خارج از آن نهاد شد.

چه برکناری چیتل از مقام اش رخ دهد و چه رخ ندهد واقعیت آن است که اگر تهیه کنندگان هالیوود باز هم وسوسه شوند که به این زودی‌ها فیلمی درباره ژانر اکشن با نمایش دادن ماموران سرویس مخفی تولید کنند آن فیلم یک فاجعه خواهد بود.

منبع: فرارو
ارسال به دیگران :

نظر شما

تازه