صداوسیما ۴۰ قسمت از یک برنامه کودک را توقیف کرد!

عموی فیتیله‌ای و بازیگر فیلم «شوتینگا» با تاکید بر ضرورت تغییر رویکرد تولید محصول برای کودکان، اعتقاد دارد باید برای ارتباط با بچه‌های نسل هوش مصنوعی راه‌های تازه‌ای پیدا کرد.

 فیلم «شوتینگا» هفته گذشته در جشنواره فیلم‌های کودکان و نوجوانان اصفهان به نمایش درآمد، موفق به کسب نامزدی‌ها و جوایز متعددی از جمله پروانه زرین بهترین فیلم این دوره از جشنواره شد و احتمالا ابان ماه اکران عمومی می‌شود.

حمید گلی یکی از بازیگران اصلی این اثر و یکی از عموهای فیتیله‌ها در گفتگو با ایسنا، درباره ریسک بازگشت به سینما گفت: «فیتیله و ماه‌پیشونی» که ۱۴ سال ساخته شد، در اکران با دو فیلم دیگر هم‌زمان شد که سروصدای زیادی داشتند و برای فیلم ما در حوزه تبلیغات هم کمی ضعیف عمل شد و به این دلیل فیلم دیده نشد، ولی بعدها خیلی درباره آن کار از ما سوال شد. هنوز هم با اینکه ۱۴ سال از ساخت فیلم گذشته، عده‌ای به من می‌رسند و می‌گویند که آن را دیده‌اند. نمی‌خواهم بگویم چه شاهکاری بود، اما اصلا به آنچه که باید می‌رسید، نرسید.

او افزود: به هر حال، این کار است و ما باید بالا و پایین آن را بپذیریم. نمی‌توانیم به خاطر ریسک، کلا وارد این حوزه نشویم.

«شوتینگا» فیلمی برای خانواده است

این بازیگر درباره ارزیابی خود از کیفیت فیلم «شوتینگا» بیان کرد: در مجموع، به نظرم فیلم مقبولی است و بی‌شک مثل همه فیلم‌ها ضعف‌هایی دارد، اما نقاط قوتی هم دارد که آن را برجسته کرده. اینکه این نقاط قوت چه هستند، دیگر من نباید بگویم و مخاطب دارد نظرش را بیان می‌کند.

گلی با اشاره به گفت‌وگوهای انجام‌شده درباره احتمال ادامه این تجربه، خاطرنشان کرد: با آقای مسلمی که زحمت نوشتن فیلمنامه را کشیدند و آقای معیریان که کارگردانی کردند، صحبت کردیم که اگر گام بعدی وجود داشته باشد، آسیب‌شناسی کنیم تا بتوانیم بهتر کار کنیم. یکی از نکات مهم این تجربه برای من این بود که کل فیلم در استودیو گرفته شد. این موضوع برای من به عنوان بازیگر چالش بزرگی بود و دوستش داشتم. حقیقتا هم فیلم بدی نشده است، با وجود تمام نقاط ضعفی که دارد.

او در پاسخ به پرسشی درباره مخاطب اصلی فیلم، با تاکید بر اینکه «شوتینگا» را بیشتر مناسب خانواده‌ها می‌داند، توضیح داد: حسم این است که مخاطب فیلم خانواده است. درباره بعضی شوخی‌ها هم با دوستان صحبت کرده بودیم و بخشی از شوخی‌ها برای بچه‌ها نیست و بیشتر توسط مخاطبان بزرگ‌تر، مثل خواهر و برادرهای بزرگ‌تر و پدر و مادرها، درک می‌شود. قرار نیست از بعضی مرزها عبور کنیم، اما این بخش‌ها برای مخاطبان بزرگ‌تر است.

او درباره برخی شوخی‌های فیلم و جایگاه عموهای فیتیله‌ای به عنوان الگوی بچه‌ها عنوان کرد: به نظرم بد نیست و این‌قدر هم خودمان را پیغمبر ندانیم؛ چون جامعه جلو رفته. البته نمی‌گویم ما هم‌پای جامعه جلو می‌رویم، اما تلاشمان این است. شاید اگر خودم به تنهایی می‌خواستم تصمیم بگیرم، می‌گفتم نه و این نظر شخصی من است، اما در نهایت، بعضی بخش‌ها در حوزه کارگردان و نویسنده است. من به عنوان بازیگر و مجری، نظراتم را می‌دهم و در نهایت باید از تصمیم گروه تبعیت کنم.

فیلم‌برداری کل اثر در استودیو

گلی درباره استفاده از پرده سبز در فیلم «شوتینگا» و دیده شدن آن در برخی صحنه‌ها تاکید کرد: تشخیص دوستان این بود که به این شکل کار کنیم و ۸۵ دقیقه فیلم را در استودیو بگیریم. اگر می‌خواستیم این کار را بیرون از استودیو انجام دهیم، هزینه و زمان بسیار زیادی لازم داشت.

او با اشاره به روند تولید فیلم اظهار کرد: از شروع تا پایان کار حدود ۴۰ روز طول کشید. آقای معیریان هم از ابتدای شکل‌گیری قصه حضور نداشتند و در ادامه به پروژه دعوت شدند. در مجموع، زمان ایشان هم کم بود. فکر می‌کنم برداشت‌های ما حدود ۲۳ یا ۲۴ روز طول کشید و روزی نزدیک به ۱۵ ساعت، از شب تا صبح، کار می‌کردیم.

این بازیگر درباره دشواری برخی صحنه‌ها اضافه کرد: بعضی پلان‌ها زمان زیادی بردند؛ مثلا سکانس داخل خودرو در ابتدای فیلم را فکر می‌کنم حدود ۱۵ بار برداشت کردیم و نصف روز برای آن وقت گذاشتیم.

می‌توان همزمان با فعالیت، نقد کرد

این عضو گروه عموهای فیتیله‌ای در پاسخ به پرسشی درباره انتقادهای اخیر فیتیله‌ای‌ها نسبت به مدیران تلویزیون و پخش سریال آن‌ها در سال ۱۴۰۴ گفت: نزدیک به ۴۰ قسمت از مجموعه «دوقلوها در شهر پنج‌ستاره» توقیف شده. ۹۰ قسمت معادل ۲۷۰۰ دقیقه تولید شده بود که حدود ۵۰۰ دقیقه از آن را درآوردند. در عین حال من در مقام پاسخ‌گویی درباره این موضوع نیستم و باید از مدیران مربوطه سوال کنید.

او در ادامه با تاکید بر اینکه همکاری با تلویزیون نباید مانع نقد آن شود، افزود: به نظر من، کسی که در تلویزیون کار می‌کند هم حق دارد نقد کند، اما ظرفیت تحمل نقد در کشورمان کم است. وقتی در حال همکاری هستی، نمی‌توانی به راحتی انتقاد کنی، چون آن را نمی‌پذیرند، اما وقتی فاصله می‌گیری، می‌توانی نقد کنی. در حالی که فرد هم می‌تواند همزمان با کار نقد کند و هم وقتی کار نمی‌کند.

بازگشت به گذشته راه‌حل نیست

حمید گلی درباره احتمال بازگشت گروه عموهای فیتیله‌ای به دوران برنامه‌سازی گذشته تاکید کرد: نه، برنمی‌گردیم. ما دوران کرونا را گذراندیم و مردم تغییر کردند؛ جنگ ۱۲ روزه را هم پشت سر گذاشتیم و مردم تغییر کردند. در آبان ۱۳۹۴ هم فیتیله از آنتن پایین آمد. چرا فکر کنیم باید به گذشته برگردیم؟ ما الان باید سراغ شکل دیگری از فعالیت برویم. آیا حال‌وهوای بچه‌های امروز با گذشته یکی است؟ باید فکر کنیم که با بچه‌های نسل هوش مصنوعی چه کنیم تا بتوانیم آن شور و حال را ایجاد کنیم.

«قاطینگا و پاطینگا» ظرفیت ادامه دارد

این بازیگر درباره امکان تولید آثار جدید براساس شخصیت‌های «قاطینگا و پاطینگا» اظهار کرد: می‌شود این مجموعه را به شکل سریال دید و حتی سالی یک فیلم از آن ساخت. هنوز از من نظر نخواسته‌اند، اما هم ظرفیتش وجود دارد و هم فکرش. حتی اگر بچه‌های امروز «قاطینگا» و «پاطینگا» را نشناسند، می‌توانیم آن‌ها را به عنوان شخصیت‌هایی نوظهور معرفی کنیم و بستر مناسبی برایشان بسازیم.

او با ابراز امیدواری نسبت به اکران فیلم «شوتینگا» در آبان‌ماه افزود: امیدوارم فیلم فروش خوبی داشته باشد و اتفاقی بیفتد که همه از آن نفع ببرند؛ نه فقط به خاطر این فیلم، بلکه به شکلی که راه باز شود و همه بتوانند فیلم بسازند. امیدوارم جشنواره سال آینده اصفهان ۵ یا ۱۰ فیلم داشته باشد و ندانیم کدام فیلم را برای تماشا انتخاب کنیم.

حمید گلی در پایان با اشاره به مقایسه فیلم «شوتینگا» با دیگر آثار مرتبط با کودکان و نوجوانان، یکی از مشکلات این حوزه را روشن نبودن مرز میان گروه‌های مختلف مخاطبان دانست و گفت: به نظر من، یکی از مشکلات این است که باید فیلم‌ها را طبقه‌بندی کنیم تا تکلیف هر فیلم و مخاطبش روشن شود. چرا باید همه این آثار کنار هم قرار بگیرند؟ مثل رشته‌های پزشکی که همه پزشک هستند و پزشکی خوانده‌اند، اما آیا دیده‌اید پزشک متخصص اعصاب درباره چشم صحبت کند؟ همه آن‌ها دوره عمومی را گذرانده‌اند، اما هرکدام تخصص خودشان را دارند.

منبع: ایسنا
ارسال به دیگران :

نظر شما

تازه