آماده شدن چین برای جنگ بزرگ با آمریکا/ ارتش پکن «فضایی» می شود

روزنامه «هوانکیو دیلی» گزارشی در مورد آزمایش آتش واقعی سامانه جدید دفاع هوایی چین یعنی «هونگژی-اف۱۶» منتشر کرد که این گزارش جهش قابل توجهی را در قابلیت‌ های دفاعی ارتش چین آشکار می ‌کند.

قابلیت ‌های نظامی چین در حال گذار سریعی است و پکن فناوری ‌های پیشرفته را در ساختار نیروی رزمی خود (از پدافند هوایی گرفته تا سامانه‌ های بدون سرنشین و حتی موشک های فضایی) ادغام می‌ کند.

الجزیره در گزارشی به این موضوع (یعنی قدرت دفاعی چین و تحولات تسلیحاتی اش) پرداخته است. بر اساس گزارش الجزیره، روند تحولی ارتش چین محدود به نوسازی تجهیزات نیست؛ بلکه منعکس‌کننده چشم‌انداز وسیع‌ تری برای جنگ‌ های آینده است؛ جایی که حسگرها، ارتباطات و سیستم‌ های حمله دقیق در یک شبکه واحد و وابسته، به هم متصل می شوند.

طیف وسیعی از گزارش‌ ها و تحلیل ‌ها در رسانه‌ های رسمی و غیررسمی چین، خطوط کلی این دیدگاه را که میدان نبرد را از نو تعریف می‌ کند، آشکار می‌ سازد.

دفاع چندلایه

97

روزنامه «هوانکیو دیلی» گزارشی در مورد آزمایش آتش واقعی سامانه جدید دفاع هوایی چین یعنی «هونگژی-اف۱۶» منتشر کرد که این گزارش جهش قابل توجهی را در قابلیت‌ های دفاعی ارتش چین آشکار می ‌کند.

در این گزارش به نقل از «شائو یونگ ‌لینگ»، مفسر نظامی چینی، آمده است: «این سامانه برای اولین بار به ارتش اجازه می ‌دهد تا از قابلیت ‌های دفاع هوایی و موشکی میان‌برد تا دوربرد، با بردی حدود ۱۶۰ کیلومتر، برخوردار شود و این امر شکاف بین سیستم‌ های کوتاه‌برد و دوربرد را پر می کند.»

شائو خاطرنشان می‌ کند که این قابلیت به نیروهای زمینی این امکان را می ‌دهد که هواپیماها و موشک‌ ها را قبل از رسیدن به برد حمله رهگیری کنند. این مفسر نظامی با توجه به توانایی این سامانه در مقابله با موشک‌ های بالستیک و کروز، آن را «حل ریشه ‌ای مشکل» توصیف کرده و نشانه تغییر در ماهیت تهدیداتی می داند که چین برای مقابله با آنها آماده می ‌شود.

این موشک جدید چینی دارای «ساختار بدون بال» است که مقاومت هوا را کاهش می ‌دهد، سرعت و برد موشک را افزایش می‌ دهد، مانورپذیری آن را بیشتر می‌ کند و رد راداری آن را به حداقل می‌ رساند. شائو معتقد است که این ویژگی ‌ها نشان‌دهنده روندی به سمت بهبود عملکرد در محیط جنگی اشباع‌شده با حسگرهای الکترونیکی است.

پهپادهای کم‌هزینه

در مورد پهپادها، روزنامه «ساوت چاینا مورنینگ پست» گزارش داده که شرکت دولتی «نورینکو» در نمایشگاه یورواستوری در پاریس، خط مونتاژ پهپادهایش را به نمایش گذاشته و از احتمال انتقال خطوط مونتاژ به کشورهای دوست، به ‌ویژه در خاورمیانه، خبر داده است. این یک اقدام نادر است که چین خط تولید دفاعی خود را به مخاطبان بین‌المللی ارائه می ‌دهد.

به گفته سونگ ژونگ‌پینگ، کارشناس و تحلیلگر نظامی، انتقال خطوط مونتاژ پهپاد به کشورهای دوست، برای چین دشوار نخواهد بود. او به تجربه انتقال برخی از خطوط مونتاژ به پاکستان اشاره کرد و پیشنهاد داد که این مدل می ‌تواند در کشورهای خاورمیانه نیز تکرار شود. این امر شامل تأمین قطعات حساس از چین و مونتاژ آنها در محل در صورت امکان می شود و به شرکا استقلال عملیاتی می ‌دهد و همزمان نقش مرکزی چین را در زنجیره‌ های تأمین حفظ می ‌کند.

این اقدام در بحبوحه تقاضای فزاینده برای پهپادهای کم‌هزینه صورت می ‌گیرد؛ پهپادهای کم هزینه ای که در درگیری‌های مختلف، از جمله درگیری ‌های اوکراین و خاورمیانه، به شدت مؤثر بوده‌ اند.

پهپادهای وینگ لونگ در حال حاضر در چندین کشور منطقه مورد استفاده قرار می‌ گیرند و مأموریت‌ های شناسایی و رزمی مختلفی انجام می‌ دهند. این نشان دهنده نقش رو به رشد پهپادها به عنوان یک عنصر کلیدی در جنگ مدرن است. این امر به خصوص با توجه به هزینه پایین آنها در مقایسه با سیستم‌ های دفاع هوایی سنتی که اغلب در مقابله با آنها ضعیف عمل می کنند، به اثبات می رسد.

فضا، به عنوان میدان نبرد جدید

روزنامه «ارتش آزادی‌بخش خلق»، روزنامه رسمی ارتش چین، اخیرا در یک گزارش تحلیلی جامع درباره مسابقه تسلیحاتی در ماهواره‌ های مدار پایین زمین هشدار داد و اظهار داشت که "عصر نظامی‌سازی این سیستم‌ ها فرا رسیده است.

این روزنامه خاطرنشان کرد که ارزش استراتژیک فضا "بی همتا" است و این امر به ویژه با افزایش استفاده نظامی از شبکه ‌های ماهواره ‌ای به اثبات می رسد.

در این روزنامه به گزارشی از «کارشناسان مرکز تحقیقات امنیت فضایی» استناد می شود که می ‌گوید سیستم‌ هایی مانند استارلینک اسپیس‌ایکس نقش محوری در جنگ اوکراین ایفا کردند و با بیش از 10 هزار ماهواره که به نیروهای رزمی قابلیت ‌های ارتباطی و شناسایی بسیار کارآمدی ارائه می ‌دهند، توانستند وضعیت جبهه ها را تغییر دهند.

این کارشناسان تأکید می ‌کنند که این سیستم‌ ها دیگر صرفاً ابزارهای «پشتیبانی اطلاعاتی» نیستند، بلکه به «خط مقدم عملیات تاکتیکی» تبدیل شده‌ اند و امکان شناسایی هدف، هماهنگی حملات پهپادی و اجرای عملیات در فواصل بیش از هزار کیلومتر را فراهم می ‌کنند.

از پشتیبانی تا نبرد

99

گزارش تحلیلی روزنامه ارتش آزادی‌بخش خلق چین ادعا می ‌کند که ماهواره‌ های مدار پایین زمین به یک «پلتفرم توانمندساز ضروری» در میدان نبرد مدرن تبدیل شده ‌اند. این سیستم‌ ها، شناسایی، ارتباطات و حملات دقیق را ادغام می ‌کنند و سرعت و دقت عملیات را افزایش می‌ دهند.

این گزارش همچنین نشان می ‌دهد که چگونه ایالات متحده و سایر کشورها به دلیل کمبود «سایت ‌های مداری با کیفیت بالا»، به سرعت در حال افزایش استفاده نظامی خود از منظومه ‌های ماهواره ‌ای مدار پایین زمین هستند.

طبق این گزارش، جنگ مدرن از «زنجیره حمله سنتی» به «شبکه حمله انعطاف‌پذیر» تغییر می ‌کند، جایی که زمان تصمیم‌گیری به لطف ادغام ماهواره‌ ها و پهپادها به چند دقیقه کاهش می ‌یابد. این شبکه‌ ها همچنین از همگام‌سازی پشتیبانی می‌ کنند و به صدها پهپاد اجازه می ‌دهند به طور همزمان فعالیت کنند و رهگیری آنها را دشوار می ‌کنند.

علاوه بر این، این قابلیت ‌ها به لطف تعدد و توزیع ماهواره‌ها، مقاومت در برابر پارازیت الکترونیکی را نیز افزایش می‌ دهند که تداوم ارتباط را حتی در صورت خرابی برخی از اجزا تضمین می ‌کند.

مسابقه نظامی-اقتصادی

همانطور که روزنامه «چاینا دیلی» گزارش داده است، این بُعد فضایی با بُعد اقتصادی و فناوری دیگری تلاقی دارد. این روزنامه عرضه اولیه سهام رکوردشکن اسپیس ایکس در نزدک (Nasdaq) را به افزایش سهام شرکت‌های فضایی تجاری چین در بازار سهام داخلی مرتبط می ‌داند. این روزنامه خاطرنشان می ‌کند که این بخش رشد سریعی را تجربه می ‌کند و در سال ۲۰۲۵ به ارزش ۲.۸۳ تریلیون یوان خواهد رسید و پیش‌بینی می‌ شود که امسال از ۳.۵ تریلیون یوان فراتر رود.

فو چن شو، تحلیلگر ارشد دفاعی و فضایی در CITIC Securities، می ‌گوید که مشارکت شرکت‌ های خصوصی در پروژه‌ های ماهواره ‌ای، هزینه ‌های پرتاب را کاهش داده و قابلیت ‌ها را بالا برده است، به ویژه با توسعه فناوری‌های موشک‌های قابل استفاده مجدد.

به گفته این روزنامه، این متخصص همچنین بر اهمیت «قدرت محاسبات فضایی» به عنوان یک حوزه رقابتی آینده تأکید می‌ کند.

این روند نشان دهنده ادغام برتری اقتصادی و نظامی است، زیرا چین به دنبال ایجاد یک سیستم فضایی جامع است که از عملیات نظامی پشتیبانی کند و به آن یک مزیت رقابتی جهانی بدهد.

ویژگی ‌های جنگ آینده

اگرچه روزنامه ارتش آزادی‌بخش خلق چین در تحلیل خود به سیستم‌ های ماهواره ‌ای چین نپرداخته، روزنامه ساوت چاینا مورنینگ پست گزارش داده که گروه گوئو وانگ، تحت حمایت دولت، از برنامه‌ هایی برای ایجاد یک شبکه جهانی متشکل از تقریباً 13 هزار ماهواره خبر داده است.

در همین حال، شرکت فناوری ماهواره ‌ای شانگهای اسپیس‌کام در حال برنامه‌ریزی برای ساخت سیستمی شبیه به استارلینک به نام کیان‌فان است که شامل تقریباً ۱۵۰۰۰ ماهواره می ‌شود.

این تحولات در مجموع، چشم‌اندازی روشن چین برای «جنگ آینده» را نشان می ‌دهد که بر اساس سه عنصر کلیدی ایجاد می شود:

الف. یک پدافند هوایی چندلایه که قادر به رهگیری تهدیدات از فواصل دور است.

ب. استقرار گسترده سیستم‌های بدون سرنشین کم‌هزینه

ج. یک شبکه فضایی پیشرفته که همه عناصر میدان نبرد را به هم متصل می‌کند.

این ادغام «زمین، هوا و فضا» نشان‌دهنده تغییر جنگ از رویارویی سنتی به یک درگیری شبکه‌ای با فناوری پیشرفته است، جایی که اطلاعات و ارتباطات به عوامل تعیین‌کننده در دستیابی به برتری نظامی تبدیل می‌شوند.

منبع: خبرفوری
ارسال به دیگران :

نظر شما

تازه